Trešnes valgyti ne tik skanu, bet ir naudinga

trešnių nauda

Trešnes valgyti ne tik skanu, bet ir naudinga

Trešnės – nuostabios ir labai naudingos žmogaus organizmui uogos. Žavi ne tik savo nauda, grožiu, bet ir skoniu. Šios uogos panašios į vyšnias, tačiau jos yra minkštesnės ir saldesnės. Ar žinojote kuo uogos tamsesnės, tuo daugiau jose naudingų sveikatai medžiagų?

Trešnėse gausu

  • Karotenoidų ir antocianų. Pigmentai turi didelį antioksidacinį poveikį: kvercetinas ir flavonoidai stiprina imuninę sistemą ir padeda išvengti virusinių ligų;
  • Kalis. Valo organizmą ir normalizuoja širdies ir kraujagyslių veiklą;
  • Vitaminas C. Stiprus antioksidantas, kuris padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus, kurie naikina ląsteles;
  • Bioflavonoidai. Pasižymi uždegimą ir skausmą mažinančiu poveikiu. Gali padėti, sergant podagra, nes mažina šlapimo rūgšties kiekį organizme;
  • Fenolio junginiai. Gali sumažinti vėžio riziką, stiprina organizmo apsaugą;
  • Trešnėse yra B grupės. A, E vitaminų, geležies, kalcio, fosforo;
  • Uogose daug polisacharidų, 100 g trešnių yra 53 kalorijos, todėl jų galima įtraukti net ir į svorį bandančių numesti žmonių dietą.

Kodėl verta vartoti

  • Nuo sąnarių sutrikimų;
  • Nuo širdies ir kraujagyslių ligų;
  • Nuo nervų sutrikimų;
  • Geresniam regėjimui;
  • Nuo kvėpavimo sistemos sutrikimų;
  • Nuo virškinimo sutrikimų;
  • Nuo šlapimo pūslės ligų;
  • Geresnei odos būklei;
  • Stipresnei imuninei sistemai.

Trešnių sudėtis

[table id=4 /]

Kaip ir daugumoje vaisių ar uogų ne išimtis ir trešnės didžioji dalis sudaro vanduo ir cukrus.

Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angliavandeniai – 89 %

Baltymai – 6 %

Riebalai –  5 %

Trešnių kaloringumas

[table id=5 /]

    Sekite mane socialiniuose tinkluose

    Susisiekite

    Astipri.lt © 2023 Visos teisės saugomos