Naudingi patarimai

Salierai ne tik naudingi, bet ir universalūs

saliero nauda

Salierai priskiriami naudingiausių daržovių kategorijai, nors dažnai jie būna pamiršti ir nenaudojami. Ši žalia daržovė naudinga ne tik dėl naudos sveikatai, bet ir dėl jų universalumo. Šias daržoves galite valgyti žalias, naudoti kokteiliuose, pagardinti troškinį, papildyti sriubą, naudoti salotose.

  • Salieras sudarytas iš 95 % vandens, likusi dalis – elektrolitai. Vartojant šią daržovę savo organizmą aprūpinate drėgme. Po ilgo skrydžio ar patirto apsinuodijimo maistu paruoškite skysčių balansą atkuriantį gėrimą iš šviežiai spaustų salierų sulčių ir kokosų vandens, kuriame taip pat gausu elektrolitų
  • Dėl salierų sudėtyje esančio kelio, magnio, natrio ir geležies šios daržovės šarmina organizmą ir neutralizuoja jį rūgštinančio maisto (mėsos, pieno ir labai perdirbtų produktų) poveikį. Be to, šie salieruose esantys mineralai būtini daugeliui organizme vykstančių procesų.
  • Į maistą įmaišius saliero organizmas lengviau įsisavins druską nei iš įprastai naudojamos maistinės druskos. Tokiu būdu maitinsitės sveikiau.
  • Chlorofilas reikalingas kraujo regeneravimo procesui vykti tinkamai, padeda kovoti su vėžiu ir uždegimais. Taip pat chrolofilas pasižymi antioksiduojamosiomis ir antimutageninėmis savybėmis.
  • Salieruose gausu skaidulų, kurios padeda šalinimo sistemos veiklai, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, gerina maistingųjų medžiagų įsisavinimą.
  • Puiki daržovė siekiantiems sulieknėti, nes yra labai nekaloringa, bet aprūpinanti organizmą naudingomis medžiagomis.
  • Magnio, kalio šaltinis kraujo krešėjimui užtikrinti, tvirtiems kaulams ir sveikai širdžiai.
  • Salierai padės iš organizmo pašalinti toksinus ir skysčių perteklių.
  • Gausu vitamino A, kuris atsakingas už mūsų sveikas akis.
  • Vartojant šias žaliasias daržoves sumažinsite blogojo cholesterolio kiekį organizme.
  • Salierai apsaugo nervines ląsteles nuo žalingo aplinkos poveikio.
  • Salieruose esantis vitaminas C ir kiti antioksidantai, reguliariai vartojant mažina pavojų peršalti ir apsaugo nuo daugybės kitų ligų.
  • Salieras labai naudingas turint problemų su sanariais. Esant sanario uždegimui spartinamas audinio atkūrimas.

Kulinarijoje naudojamos visos salierų dalys: stiebai, lapai, šaknys ir net sėklos. Tad juos įtraukti į mitybą tikrai nebus sunku. Tuo labiau, kad šią daržovę galima vartoti tiek žalią, tiek termiškai apdorotą. Salierai labai naudingi mūsų organizmui tik reikėtų su jais atsargiai, nes tai vienas iš labiausiai alergizuojančių maisto produktų. Žmonėms, turintiems kraujo krešėjimo sutrikimų, vartojantiems kraują skystinančius vaistus, salierų valgyti nerekomenduojama.

Related posts
Naudingi patarimai

Kelionių vaistinėlė

Naudingi patarimai

Artėjantis pavasaris džiugina ne visus

Naudingi patarimai

Kas gali apsunkinti svorio metimo procesą?

Naudingi patarimai

Venų varikozė

Leave a Reply

Your email address will not be published.