
Moliūgų sėklos vertinamos kaip puikus cinko ir vitamino E šaltinis, tad PSO (Pasaulinė sveikatos organizacija) rekomenduoja jas vartoti. Atkreipkite dėmesį į moliūgo sėklų maistingumą:
Moliūgo sėklų maistinė vertė 100 g
Cinko nauda žmogaus organizmui
- Organizmui augti ir vystytis,
- Baltymų sintezės (gamybos) procesams vykti,
- Žaizdoms gyti,
- Imuninei sistemai stiprinti, 300 fermentų veiklai vykti (tie fermentai svarbūs medžiagų apykaitai, virškinimo procesui, nervų sistemos funkcijoms)
- Spermos kokybei gerinti,
- Stiprina reprodukcinės vyrų sistemos darbą,
- Gerina miegą.
Jei su maistu negaunate reikalingos cinko dienos normos išbandykite NeoLife Formula IV Plus.
Vitamino E nauda žmogui
Vitaminas E yra vienas iš naudingiausių antioksidantų, galinčių apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos.
- Stiprina imunitetą,
- Mažina trombocitų lipnumą, kuris gali baigtis tromboze,
- Palaiko normalų nervinės ir raumenų sistemos darbą.
„Moliūgų sėklos turtingos antioksidantų ir magnio, kurie padeda sumažinti kraujospūdį, o sėklose esanti ląsteliena, kalis ir vitaminas C palaiko gerą širdies sveikatą. Taip pat teigiamą poveikį gali sukelti azoto oksido fermentai, esantys moliūgų sėklų aliejuje – jie išplečia kraujagysles, pagerina kraujotaką ir sumažina apnašų augimo arterijose riziką“, – teigia M. Lukštaraupis.
Moliūgų sėklas specialistai pataria vartoti nedideliais kiekais, tačiau dažnai. Pvz., cinko paros norma sveikam suaugusiam žmogui yra apie 12 mg, o 85 g nelukštentų moliūgų sėklų turi apie 10 mg cinko (lukštentose sėklose jo mažiau, nes dažnai būna atsiskyrusi viršutine cinko turtinga luobelė).
Jei su maistu negaunate reikalingos vitamino E normos išbandykite NeoLife Wheat Germ Oil.