
Moliūgų sėklos vertinamos kaip puikus cinko ir vitamino E šaltinis, tad PSO (Pasaulinė sveikatos organizacija) rekomenduoja jas vartoti. Atkreipkite dėmesį į moliūgo sėklų maistingumą:
Moliūgo sėklų maistinė vertė 100 g
Jei su maistu negaunate reikalingos cinko dienos normos išbandykite NeoLife Formula IV Plus.
Vitaminas E yra vienas iš naudingiausių antioksidantų, galinčių apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos.
„Moliūgų sėklos turtingos antioksidantų ir magnio, kurie padeda sumažinti kraujospūdį, o sėklose esanti ląsteliena, kalis ir vitaminas C palaiko gerą širdies sveikatą. Taip pat teigiamą poveikį gali sukelti azoto oksido fermentai, esantys moliūgų sėklų aliejuje – jie išplečia kraujagysles, pagerina kraujotaką ir sumažina apnašų augimo arterijose riziką“, – teigia M. Lukštaraupis.
Moliūgų sėklas specialistai pataria vartoti nedideliais kiekais, tačiau dažnai. Pvz., cinko paros norma sveikam suaugusiam žmogui yra apie 12 mg, o 85 g nelukštentų moliūgų sėklų turi apie 10 mg cinko (lukštentose sėklose jo mažiau, nes dažnai būna atsiskyrusi viršutine cinko turtinga luobelė).
Jei su maistu negaunate reikalingos vitamino E normos išbandykite NeoLife Wheat Germ Oil.